Eigen mogelijkheden

Iedereen kan yoga beoefenen. Of je nu jong of oud bent, man of vrouw, dik of dun, stijf of soepel. De yoga houdingen voer je uit binnen je eigen mogelijkheden. Ieder lichaam zit anders in elkaar. In de oefening ontdek je je lichaam van binnenuit. Hoe voelt de oefening voor jou aan, kun je nog wat dieper in de oefening komen, of juist beter van niet?

Er is geen goede of foute manier. In Yoga gaat het om jouw beleving, een ander doel is er niet. Naarmate je meer oefent raak je vertrouwd met de houdingen en kun je meer met de aandacht naar binnen keren. De les is geschikt voor zowel beginners als gevordenen.

Blessures

Blessures hoeven geen belemmering te zijn om Yoga te beoefenen. Vaak kan het juist het helingsproces positief beïnvloeden. Wel is het belangrijk om voor de les met de docent te bespreken wat voor blessure je hebt.

Zwangerschap

Tijdens je zwangerschap is het een cadeautje voor jezelf en je toekomstige kindje om aan yoga te doen.  Je brengt je bewustzijn meer in het bekken, waardoor in dit gebied meer souplesse en ontspanning optreedt. Je kindje krijgt de ruimte om te groeien.  Naast een goede conditie, zijn Yoga oefeningen een goede voorbereiding op de bevalling. Je maakt je benen sterker en krijgt meer beheersing over de bekkenbodemspieren. Ademoefeningen zullen je helpen om tijdens de ontsluitingsweeën te ontspannen en het proces van uitdrijving te bevorderen.